Teambuilding

Plezier maken en iets goed doen

Wil je met je team iets bijzonders doen? Iets dat je een goed gevoel geeft én tegelijkertijd plezant is? Iets waardoor je beweegt én toch ontspant? 

Bij vzw DOKano kan je met je bedrijf of team terecht om te vuilvissen. Gewapend met grijpers, handschoenen en afvaltonnen, ga je op pad! Verzamel zoveel mogelijk afval en help zo om het water schoon te maken. Na de kanotocht wordt het afval op de kade gewogen.

Wanneer

Je kan bij ons terecht elke dinsdag tussen 1 april en 1 november. Andere dagen zijn mogelijk op aanvraag. Je kiest ofwel voor de voormiddagsessie van 9u30 tot 12u ofwel voor de namiddagsessie van 13u30 tot 16u. Picknicken of lunchen in de buurt is mogelijk.

Voormiddagsessie:

9u30-10u intro: uitleg over vuilvissen, recycleren, veilig varen en de vaarkaart  

10u-11u30 varen en vuilvissen: vis zoveel mogelijk afval uit het water en probeer de 'catch of the day' op te vissen, het origineelste stuk afval

11u30-12u terug aan wal: na de kanotocht wordt de vangst gesorteerd en gewogen. We brainstormen nog even samen over hoe we overbodig plastic kunnen voorkomen en delen jullie inspiratie graag op onze Facebook-pagina.

Namiddagsessie:

13u30-14u intro: uitleg over vuilvissen, recycleren, veilig varen en de vaarkaart

14u-15u30 varen en vuilvissen: vis zoveel mogelijk afval uit het water en probeer de 'catch of the day' op te vissen, het origineelste stuk afval

15u30-16u terug aan wal: na de kanotocht wordt de vangst gesorteerd en gewogen. We brainstormen nog even samen over hoe we overbodig plastic zouden kunnen voorkomen en delen jullie inspiratie graag op onze Facebook-pagina.

Aantal deelnemers

We ontvangen per sessie een groep van maximaal 25 personen. We voorzien reddingsvesten en alle andere benodigdheden voor het varen. We beschikken over 10 kano's van 3 personen en 10 kano's van 2 personen. Deelnemers zijn sowieso verzekerd.

Vereisten: De deelnemers kunnen zwemmen en per sessie zijn minstens 10 deelnemers nodig om de sessie te laten doorgaan.

Bijdrage

20€ pp

Met deze bijdrage kunnen wij ons Schoon Water Project verder ondersteunen, waarbij we inzetten op bewustwording en vuilvissen bij schoolgaande jongeren. 

Tip! Voor 250€ extra kan je je tijdens de workshop laten begeleiden door Ghent Active Guides. Zij nemen je mee op sleeptouw en ontwikkelden speciaal voor ons een rondvaart over ecologie en klimaatadaptatie. Op woensdagnamiddag en vrijdag staan ze altijd ter beschikking, andere dagen zijn mogelijk op aanvraag.

Waar

Het DOKano vertrekpunt is het Kapitein Zeppospark (tussen Bar Bricolage en Houtdok) in Gent, op tien minuten wandelen van station Gent Dampoort. Vanuit Houtdok zijn er verschillende vaarroutes om de stad binnen te varen.

Boeken

Stuur een e-mail naar info@dokano.be met daarin het aantal personen en de gewenste vaardag. Laat ook weten of je kiest voor de voor- of namiddagsessie. We laten je zo snel mogelijk weten of de data vrij zijn. De boeking is definitief na het storten van het bedrag. Als de sessie niet kan doorgaan door bijvoorbeeld noodweer, dan storten we alles terug.


Kom vaar met ons mee!