vzw Dokano

Dat zal wel iets met kano's zijn

Inderdaad! Vzw Dokano wil graag meer kano's en minder vuil in de Gentse wateren. Meer varen omdat het rustgevend is en je de stad laat zien vanuit een ander perspectief. Minder afval omdat we schoon water willen. Om het drijvend vuil al varend uit het water te vissen, geven we je grijpers, handschoenen en een afvalemmer mee. Het afval wordt nadien gesorteerd op de kade.

Recreatief varen, met of zonder vuilvissen, kan in de weekends tijdens het vaarseizoen. Sinds kort bieden we ook een workshop vuilvissen aan voor schoolgaande jeugd en bedrijven. Die gaan door op dinsdagen tijdens het vaarseizoen. Door giften en schenkingen kunnen we deze workshop aan een sterk verlaagde prijs aanbieden. Bedrijven of priv√©personen die via giften graag bijdragen aan onze scholenwerking, kunnen ons contacteren op info@dokano.be

We hebben ook een aantal podcasts die je met je smartphone kan beluisteren tijdens het varen. Eentje werd gemaakt door studenten geschiedenis van UGent en neemt je mee in de geschiedenis van het Gentse water.

Het team van vzw Dokano

Jo Verhenne // Halftijds Bio-ingenieur, halftijds freelance schrijfster en scenariste. 

Maarten Demeester // Opvoeder die blijkbaar meer van chauffages weet dan van opvoeden.

Hans Marly // Herstelbemiddelaar bij vzw Parcours en stadsnatuurmaker bij 300 Bomen vzw.

Wouter Wousen // Journalist met peddel en pen.

Steven De Koker // De handigste Harry der Harry's.

Onze partners 

Voor het vuilvissen werken we onder andere samen met Refu-interim, Ivago, de Vlaamse Waterweg en Plastiek Boetiek.


Kom vaar met ons mee!