vzw DOKano

Dat zal wel iets met kano's zijn

Inderdaad! Vzw DOKano wil graag meer kano's en minder afval in de Gentse wateren. Meer kano's omdat varen enorm rustgevend is en je de stad vanuit een ander perspectief ziet. Minder afval omdat we schoon water willen. We hebben een licht utopische droom om in Gent ooit tussen de dolfijnen te kunnen zwemmen!

Recreatief varen, met of zonder vuilvissen, kan in de weekends tijdens het vaarseizoen. Voor jongeren en jeugdverenigingen hebben we het Schoon Water Project, en voor bedrijven organiseren we teambuildings. Die gaan door op dinsdagen tijdens het vaarseizoen. Door giften en schenkingen kunnen we het Schoon Water Project aan een sterk verlaagde prijs aanbieden. Bedrijven of priv√©personen die via giften graag bijdragen aan onze scholenwerking, kunnen ons contacteren op info@dokano.be

We hebben ook een aantal podcasts die je met je smartphone kan beluisteren tijdens het varen. Eentje werd gemaakt door studenten geschiedenis van UGent en neemt je mee in de geschiedenis van het Gentse water.

Het team van vzw DOKano

Jo Verhenne - Halftijds Bio-ingenieur, halftijds freelance schrijfster en scenariste. 

Maarten Demeester - Opvoeder die blijkbaar meer van zonnepanelen weet dan van opvoeden.

Hans Marly - Herstelbemiddelaar bij vzw Parcours en stadsnatuurmaker bij 300 Bomen vzw.

Wouter Wousen - Journalist met peddel en pen.

Steven De Koker - De handigste Harry der Harry's.

Onze partners 

Voor het vuilvissen werken we onder andere samen met Refu-interim, Ivago en de Vlaamse Waterweg.


Kom vaar met ons mee!